Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Pacte de Ciutat
Per fer front a les conseqüències de la crisi del coronavirus
Quant a aquest procés
Aquest és el procés participatiu del Pacte de Ciutat per fer front a les conseqüències de la crisi de la Covid-19. En aquest procés es convida a la ciutadania a fer aportacions sobre les mesures que han treballat prèviament les comissions del Pacte de Ciutat.
Actualment, aquest procés es troba en fase de seguiment. Per tal d'executar-lo, s'ha creat una Comissió de Seguiment, que es reunirà cada dos mesos i que està integrada pels i les membres del Plenari del Pacte de Ciutat. Pots consultar l'espai de l'òrgan de participació del Pacte al Decidim fent clic aquí. La ciutadania també pot fer el seguiment del grau d'assoliment de les actuacions mitjançant l'aplicatiu de retiment de comptes, disponible al web de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
Compartir