Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Nova Ordenança de Terrasses
Procés participatiu per a l’elaboració de la nova ordenança de terrasses
Quant a aquest procés
Es tracta d’un procés participatiu dirigit a la ciutadania de Sant Feliu de Llobregat amb l’objectiu d’elaborar de forma consensuada la nova ordenança de terrasses, que regularà l’ús de l’espai públic (o privat) destinat a acollir instal·lacions annexes a un establiment d’hostaleria (restaurant, bar, cafeteria, granja o similar).
Caldrà tenir especial sensibilitat cap al sector de la restauració i els veïns de la zona.
Es consultarà la opinió del veïnat i del sector de la restauració mitjançant el recull d’enquestes i l’estudi de queixes o altres experiències dels últims anys en relació amb les terrasses i activitats de restauració a la via pública.
Posteriorment, es farà l’anàlisi de la situació actual mitjançant grups de treball, que s’organitzaran amb el sector de la restauració, amb les entitats cíviques i amb els portaveus municipals.
Compartir