Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Moneda Local
Projecte per afavorir el comerç local i la cohesió social
Quant a aquest procés
Les monedes complementàries (socials, locals, ciutadanes) són mitjans de pagament i sistemes d’intercanvi que funcionen com a complement a les monedes convencionals, i permeten incentivar la circulació local dels diners, afavorint el comerç local i la cohesió social.
La moneda local de Sant Feliu serà una moneda digital, no física, amb la mateixa paritat que l’euro (1€ = 1 moneda local). Per utilitzar-la caldrà descarregar-se al mòbil una aplicació intuïtiva que permetrà fer el canvi d’euros a moneda local i realitzar pagament i cobraments de forma similar a com ho fem amb una targeta de crèdit, però amb el mòbil.
Compartir